dinsdag 3 juni 2008

Gentse autoloze zondag op 21 september 2008?

Schitterend nieuws! We hebben vandaag ons burgerinitiatief overhandigd aan het schepencollege. De pers was massaal aanwezig en de verwachtingen waren hooggespannen. En wat blijkt?

Schepen van mobiliteit Temmerman lijkt akkoord te gaan met onze eisen!!! Er komt op 21 september 2008 waarschijnlijk een 'halve' autovrije zondag en in 2009 volgt dan een 'echte'!

Op zondag 21 september 2008 - Europese autovrije dag en ook al autoloze zondag in Brussel en Antwerpen - is er namelijk al de viering van 200 jaar Gentse Floraliën. Dit is een historische praalstoet met 21 praalwagens, geflankeerd door koren en muziekkorpsen, waarvoor toch al vele tienduizenden toeschouwers worden verwacht. Vermoedelijk zal de autovrije zone simpelweg worden uitgebreid en zal deze dag dienen als een soort Gentse generale repetitie voor een échte en grootschalige autoloze zondag in 2009 met alles erop en eraan.

Om zeker te zijn dat dit alles ook echt uitkomt, kunnen we alle steun op de gemeenteraad van maandag 23 juni 2008 gebruiken. De gemeenteraad start om 19u en meestal is een burgerinitiatief het eerste punt op de agenda. De gemeenteraad is altijd open voor publiek (met vrije in- en uitgang), dus: iedereen welkom!!!

Bekijk het AVS-nieuws van dinsdag 4 juni! Ons burgerinitiatief is het hoofdpunt: http://www.avs.be/dinsdag.html#13528 of via http://www.avs.be/documenten/video/dinsdag.asx om meteen de uitzending te bekijken.

Geen opmerkingen: