dinsdag 24 juni 2008

Gentenaar vraagt 2 , krijgt 1 autoloze zondag

Er komt dit jaar een autoloze zondag in Gent. Maar twee autoloze zondagen, zoals een burgerinitiatief had gevraagd, komen er niet.

Er komt maar één autoloze zondag in Gent. Dat heeft de gemeenteraad gisteravond beslist. Daarmee wordt het voorstel van het burgerinitiatief deels gevolgd. Dat initiatief had op 2 maanden tijd 6.000 handtekeningen verzameld, ruim voldoende om op de gemeenteraad te komen.

De actiegroep vroeg twee autoloze zondagen en krijgt er nu één. "Enerzijds zijn we tevreden omdat er na 8 jaar dan toch een autoloze zondag komt in Gent", zegt initiatiefnemer Michel Debruyne.

"Anderzijds hadden we er 2 gevraagd. Dan zou het meer een structureel karakter krijgen. Pas dan gaan mensen echt nadenken over wat het betekent om een dag zonder auto rond te lopen in Gent."

Dit jaar komt er een generale repetitie van de autoloze zondag tijdens Gent Fietst. Vanaf volgend jaar wordt het een volwaardige autoloze dag binnen de kleine stadsring. En die valt wellicht samen met de dag van de zachte weggebruiker.

Bron: www.deredactie.be (VRT), di 24/06/08 09:35

Geen opmerkingen: